fbpx
24. ožujak 2023.
Lokalne aktivnosti

Posjet Ličko-senjskoj županiji

Zastupnik Karlo Ressler, na poziv župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja, posjetio je Gospić kako bi se informirao o novim razvojnim projektima i revitalizaciji ličkoga kraja.

Župan Ernest Petry informirao je zastupnika o trenutnoj situaciji u Ličko-senjskoj županiji, uz naglasak na gospodarske aktivnosti i demografsku revitalizaciju ovog dijela Hrvatske. Župan Petry naglasio je važnost učinkovite suradnje na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, što je rezultiralo investicijama i projektima koji se trenutno realiziraju u Ličko-senjskoj županiji, čime se direktno utječe na uvjete života građana, uz otvaranje novih radnih mjesta.

Zastupnik Ressler je istaknuo kako se situacija u Ličko-senjskoj županiji znatno mijenja na bolje, uz razvijanje cjelovite infrastrukture i temelja za poduzetnički razvoj, što će rezultirati preduvjetima da se u Ličko-senjskoj županiji bolje živi, kao i kvalitetnije i učinkovitije posluje. Također, zastupnik je rekao kako su lokalna, državna i europska razina međusobno daleko povezanije nego ranije.

Tom prilikom, zastupnik je obišao Memorijalni centar ‘Nikola Tesla’ u Smiljanu i Razvojni centar Ličko-senjske županije gdje ga je ravnatelj Mile Milković upoznao s njihovim radom na raznim razvojnim mogućnostima u tom području.