fbpx
17. ožujak 2023.
Lokalne aktivnosti

Posjet Krapini

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Krapinu gdje se susreo s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, zamjenikom gradonačelnika Ivicom Hršakom te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Krapine Mladenom Gregurovićem. Uz uvodni sastanak, zastupnik je u pratnji gradonačelnika i suradnika posjetio Muzej krapinskih neandertalaca.

Gradonačelnik Gregurović, zajedno sa suradnicima, informirao je zastupnika Resslera o ključnim projektima koji se provode u Gradu Krapini, uz fokus na projekte financirane iz europskih fondova. Posebno je izdvojen projekt aglomeracije, koji je i Vlada proglasila strateškim projektom za ovo područje, kao i projekt Crne kraljice čija je Prva faza prijavljena na natječaj Ministarstva turizma i sporta, a koji nudi enorman turistički i gospodarski potencijal za Hrvatsko zagorje. 

“Krapina se razvoja dinamično i inteligentno, a blizina glavnog hrvatskog grada nudi dodatne gospodarske i infrastrukturne potencijale. U vrijeme globalnih promjena, važna je suradnja lokalne, nacionalne i europske politike, posebno u osiguravanju značajnih europskih sredstava, koji mijenjaju Hrvatsku nabolje”, rekao je prilikom posjeta zastupnik Ressler.

Po završetku posjeta zastupnik Ressler susreo se s članovima Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, prilikom čega se razgovaralo o ključnim europskim temama za Hrvatsku i Hrvatsku demokratsku zajednicu.