fbpx
07. prosinac 2022.
Europski parlament

Posjet Izraelu

Zastupnik Ressler posjetio je Jeruzalem i Tel Aviv na poziv B’nai B’rith International, najstarije i najveće židovske organizacije s mrežom obrazovnih, kulturnih i humanitarnih programa. Uz četvero kolega zastupnika u Europskom parlamentu, sudjelovao je u nizu susreta usmjerenih na bolje upoznavanje Izraela, njegove povijesti, suradnje s Europskom unijom, kao i o aktualnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u zemlji.

„Izrael je jedinstvena država iznimnog povijesnog puta koja svojom strateškom politikom, poticanjem inovacija te sustavnim osnaživanjem države i gospodarstva Hrvatskoj može biti uzor. Zahvaljujući nacionalnom zajedništvu oko strateških pitanja – bez obzira na ideološke razlike i uz motiviranu dijasporu – Izrael se transformirao u jednu od najinovativnijih država svijeta koja duboko poštuje svoju tradiciju, ali je ujedno odvažno okrenuta budućnosti. Takav model nudi broje pouke i za Hrvatsku“ izjavio je Ressler

Izrael je postao jedno od glavnih tehnološko-inovativnih središta svijeta, a njihov BDP per capita veći je od prosjeka Europske unije. Nedavno održani parlamentarni izbori u Izraelu bili su peti po redu u posljednje tri godine, na kojima je koalicija predvođena bivšim premijerom Netanyahuom osvojila uvjerljivu većinu.