fbpx
23. ožujak 2021.

Posjet Eurojustu

Kao izvjestitelj za proračun Europske unije za 2022. godinu i član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), zastupnik Ressler (HDZ/EPP) posjetio je Eurojust, europsku agenciju za pravosudnu suradnju, uoči predstavljanja njezinog godišnjeg izvješća u Europskom parlamentu. 

Glavna uloga Agencije Europske unije za suradnju u kaznenom pravosuđu sa sjedištem u Hagu je razvoj suradnje pravosudnih tijela država članica kako bi se na europskoj i međunarodnoj razini što efikasnije borili protiv organiziranog i prekograničnog kriminala. Eurojust pruža operativnu potporu u različitim fazama istraga kaznenih djela prekograničnog kriminala. Zgrada Agencije u Hagu posebno je osmišljena kako bi se osigurala svu infrastrukturu za rad koordinacijskih centara pri istragama i zajedničkom djelovanju. Hrvatska ima svog nacionalnog člana koji je dio Kolegija Eurojusta, koji je odgovoran za operativni rad Agencije. 

U susretu s predsjednikom agencije Ladislavom Hamranom, zastupnik Ressler detaljnije se upoznao s pojedinostima operativnog i proračunkog rada Agencije.