fbpx
04. veljače 2022.
Lokalne aktivnosti

Posjet DOK-ING-u

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je jednog od najvećih svjetskih proizvođača robota za razminiranje tvrtku DOK-ING, u pratnji članova Uprave predvođenim Marijem Grgurinovićem. Ovaj globalni predvodnik utemeljen je 1991. godine, a u proizvodnji usmjereni su na robotizirane i specijalne sustave i opremu posebne namjene. Tvrtka DOK-ING razvija i druge sustave dvojne i obrambeno-sigurnosne namjene koristeći uspješno i sredstva iz europskih fondova i projekata na razini Europske unije. 

Uz glavno sjedište u Zagrebu, koje je zastupnik Ressler posjetio, tvrtka DOK-ING ima i centar sekundarnog proizvodnog pogona u Slunju, kao i podružnice i Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoafričkoj Republici, uz poslovanje u više od četrdeset zemalja svijeta. Tvrtka je organizirana kroz četiri matrična područja, od kriznog menadžmenta, preko vojne inženjerije, do podzemnog rudarstva te protuterorizma. 

U lipnju prošle godine tvrtka DOK-ING predstavila je i jedinstven stroj za rad u ekstremnim uvjetima, poput uvjeta eksplozije, urušavanja i suzbijanja terorističkih prijetnji, kojeg je Europska komisija svrstala  među 20 vodećih inovacija iz područja sigurnosno-obrambene industrije. Također, zajedno s drugim članicama Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije, aktivno doprinose sigurnosti kroz projekte Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova. 

“Desetljeća predanog rada i zdrava poduzetnička energija doveli su DOK-ING na sami svjetski vrh. Globalni su lider koji drži 80% svjetskog tržišta robota za razminiranje, ali i europski predvodnik inovacija u sigurnosno-obrambenoj industriji koji razvija najnaprednije specijalizirane sustave za nuklearne, radijacijske i bio-kemijske ugroze. Impresivna hrvatska kompanija. Impresivni rezultati i planovi za budućnost”, istaknuo je zastupnik Ressler prilikom obilaska.