fbpx
18. rujan 2022.
Lokalne aktivnosti

Posjet Bosni i Hercegovini ususret Općim izborima

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Orašje, Odžak i Domaljevac, ususret Općih izbora koji će se održati početkom listopada ove godine. U obilasku su sudjelovali izaslanik predsjednika Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrane Mario Banožić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko i državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. Delegaciju HDZ-a Bosne i Hercegovine predvodili su Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović, uz predstavnike lokalnih i županijskih vlasti.

Obilazak je započeo u Odžaku, gdje je održan sastanak sa svećenicima Odžačkog dekanata u župi “Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja”, uz domaćine župnika Ilije Orkića i načelnice Nade Ćulap. Posjet je nastavljen u Domaljevcu, gdje je načelnik Stjepan Piljić prezentirao plan radova u sklopu projekta izgradnje vodotornja, kao i obilazak tvrtke “Yimor”, koja je najveći gospodarski subjekt na prostoru Domaljevac te ima više od 600 zaposlenih, uz više od 40 prodajnih mjesta, dućana i manjih trgovina u Bosni i Hercegovini.

Također, u pratnji gvardijana Marka Oršolića i načelnika Orašja Marijana Oršolića svečano je otvoren Muzej Franjevačkog samostana Tolisa, u kojem se nalaze važni eksponati više tisuća godina povijesti Bosanske Posavine.