fbpx
19. listopad 2023.

Osma međunarodna konferencija ‘Zagreb Security Forum’

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler sudjelovao je, putem video poruke, na osmoj međunarodnoj konferenciji Zagreb Security Foruma na temu transatlantske suradnje i nove sigurnosne arhitekture. 

Na konferenciji je sudjelovalo više od dvjesto stručnjaka iz područja nacionalne i međunarodne sigurnosti iz ukupno 28 zemalja članica Europske unije i NATO saveza. Fokus ovogodišnje konferencije bio je na novoj sigurnosnoj arhitekturi uslijed promjenjivih geopolitičkih okolnosti uzrokovanih ruskom agresijom na Ukrajinu, brutalnim napadom Hamasa na civile u Izraelu te odgovorom države Izrael na terorizam. 

U pozdravnim govorima okupljenima na Forumu obratili su se predsjednik Instituta za istraživanje hibridnih sukoba Gordan Akrap, bivši zapovjednik KFOR-a general Erhard Buehler, ministar obrane RH Mario Banožić, bivši slovenski ministar obrane Matej Tonin, potpredsjednica EU komisije Dubravka Šuica, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, viši savjetnik i voditelj NATO-Znanost za mir i sigurnost programa Claudio Palestini te viši dužnosnik u sjedištu zaklade Konrad Adenauer u Berlinu Alexandar Beribes.