fbpx
16. veljače 2022.
Europski parlament

Oporavak Europe ne postoji bez mladih

U okviru plenarne rasprave o mladima, zastupnik Karlo Ressler održao je govor u kojem je upozorio na sve negativne okolnosti koje su pogodile mlade generacije u protekle dvije godine, poput pandemijske neizvjesnosti i zatvaranja, online obrazovanja, te slabijih izgleda za zapošljavanje, osamostaljivanje i zasnivanje obitelji. Pritom je naglasio da izazovi koje budućnost nosi, poput digitalne transformacije, ujedno mogu biti i prilika. 

„Digitalna transformacija dramatično mijenja način na koji svi komuniciramo, poslujemo, živimo. To je izazov, ali je svakako i prilika. Uvjerio sam se u to i obilazeći razne uspješne poduzetničke priče i dijelove Hrvatske, mjesta poput Lipika ili Novske. Inovacije i kreativnost mladih moraju doći u prvi plan kroz uklanjanje administrativnih prepreka i otvaranje prostora mladima u cijeloj Europi da samostalno i spremno oblikuju svoju budućnost.“ zaključio je Ressler

Europska komisija 2022. godinu proglasila je godinom mladih kako bi se više istaknula prilike za mlade koje nude zelena i digitalna tranzicija, te pomoći im da postanu aktivni i angažirani građani.