fbpx
13. svibanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Obilazak Šibensko-kninske županije

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Šibensko-kninsku županiju u sklopu čega je održao sastanke s kandidatom za načelnika Općine Pirovac Stipom Uremom te kandidatom za načelnika Općine Murter Antom Turčinovom.

Na sastanku s kandidatom za načelnika Općine Pirovac Stipom Uremom te cijelim njegovim timom, zastupnik je informiran o glavnim smjernicama programa koji obuhvaća i izgradnju doma za starije i nemoćne, sufinanciranje školskih udžbenika, osiguravanje studentskih stipendija te potpore za novorođenčad i sklapanje braka, uz kapitalne projekte poput obrtničke zone i uređenje društvenih domova u Kašiću i Putičanjima. 

Svoj obilazak županije zastupnik je nastavio u Općini Murter gdje se susreo s kandidatom za načelnika Općine Antom Turčinovom koji je istaknuo kako općinska uprava mora biti otvorena, dostupna, transparentna u službi svih građana i poslovnih subjekata te responzivna na sve upite građana, a kao glavne smjernice istaknuo je očuvanje prirodne i kulturne baštine Murtera.

Zastupnik Karlo Ressler prilikom obilaska Šibensko-kninske županije istaknuo je važnost projekata orijentiranih prema zelenoj i digitalnoj tranziciji te iskorištavanje mogućnosti koje nam pruža članstvo u Europskoj uniji. Podsjetimo, unutar novog sedmogodišnjeg proračuna Europske unije hrvatske općine, gradovi i županije imat će priliku iskoristiti više od 24 milijarde eura, od čega je velik dio usmjeren upravo na zelenu i digitalnu tranziciju.