fbpx
06. svibanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Obilazak Osječko-baranjske županije

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Osječko-baranjsku županiju gdje je održao sastanke sa županom Ivanom Anušićem, kandidatom za gradonačelnika Osijeka Ivanom Radićem, gradonačelnikom Đakova Marinom Mandarićem te zamjenikom direktora osječke tvrtke Base58 Markom Vukobratovićem

Svoj posjet započeo je u Osijeku sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem s kojim je razgovarao o uspješnom povlačenju europskih sredstava koji mijenjaju kraj u kojem živimo i znatno utječu na kvalitetu života mladih u Slavoniji. Zastupnik Ressler se  susreo i s kandidatom za gradonačelnika Osijeka Ivanom Radićem kojem je pružio podršku na nadolazećim lokalnim izborima.

Nakon sastanka, zastupnik je obišao tvrtku Base58 u Osijeku te se susreo sa zamjenikom direktora Markom Vukobratovićem koji je sudjelovao na nedavnoj konferenciji “Što Europa čini u mojoj regiji? Fokus na društvenoj uključivosti”. Tvrtka Base58 fokus rada stavlja na područje energetike uz snažan naglasak primjene blockchain tehnologije u različitim područjima. 

Po dolasku u Đakovo, zastupnik Ressler je održao radni sastanak u maloj vijećnici s gradonačelnikom Marinom Mandarićem. Gradonačelnik je upoznao zastupnika s brojnim projektima financiranim kroz europska sredstva u protekle četiri godine na području Đakova. Riječ je o projektima u vrijednosti većoj od pola milijarde kuna. 

“Gradonačelnik Mandarić upoznao me je s planovima, pripremljenim projektima koji čekaju novi četverogodišnji mandat i ovim ga putem želim podržati u tome. Sastanak smo iskoristili i da prezentiramo sve one mogućnosti koje će Đakovu, Slavoniji i Hrvatskoj biti na raspolaganju u idućih sedam godina i kroz plan oporavka i otpornosti koji se radi na nacionalnoj razini, kao i kroz novi Višegodišnji financijski okvir gdje će poseban naglasak biti i na zelenom planu oporavka, kao i na digitalizaciji, zbog kojeg mi je posebno bilo drago danas u Đakovu vidjeti projekte usmjerene na veću transparentnost u poslovanju i postavljanje temelja nove digitalne komunikacije građana i Grada Đakova”, zaključio je Ressler.