fbpx
23. siječanj 2020.
Europski parlament

Neformalni razgovor sa povjerenikom Sinkevičiusom

Zastupnik Ressler sudjelovao je na neformalnom sastanku s Virginijusom Sinkevičiusom, povjerenikom u Europskoj komisiji zaduženim za okoliš, oceane i ribarstvo. Sastanak je organiziran na inicijativu platforme EU40 koja okuplja zastupnike od 40 godina u Europskom parlamentu te zastupnike u nacionalnim parlamentima država članica Europske unije. Unutar platforme EU40 djeluje više od 80 zastupnika u Europskom parlamentu iz najvećih političkih obitelji.

Raspravljalo se o poticanju mladih na veću političku i društvenu participaciju, ali i o suvremenim izazovima s kojima se povjerenik Sinkevičius mora suočiti u svom radu, poput klimatskih promjena. 13 zastupnika imalo je prilike prezentirati prioritete u svom radu, ali i naglasiti koje prioritete Europska komisija mora staviti visoko na dnevni red.

Zastupnik Ressler je istaknuo potrebu za okretanjem prema pitanjima budućnosti, što snažnijom suradnjom između Europske komisije i Europskog parlamenta po pitanju modernih izazova te budućeg smjera kretanja Europske unije.