fbpx
17. listopad 2023.
Europski parlament

Nakon novog terorističkog napada i najnaivnijima mora postati jasno da sigurnost zahtjeva snažniju financijsku podršku

Zastupnik Karlo Ressler govorio je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta o novom financijskom proračunu Europske unije koji treba odgovoriti na vodeće europske izazove, uključujući sigurnost i terorizam. 

‘Iz godine u godinu postaje sve kompleksnije osigurati odgovarajuća sredstva za sigurnost europskih građana, kao i za gospodarsku i tehnološku konkurentnost Europe. Teške odluke alociranja odgovarajućih resursa su posebno očite sada – u vrijeme rata i izraženih strateških previranja. Danas, nakon novih žrtava terorističkih napada u središtu Europe, ali i kontinuiranog pritiska na našim granicama i najnaivnijima mora postati jasno da sigurnost europskih građana zahtjeva snažniju financijsku podršku’, poručio je Ressler.

‘Proračun za 2024. godinu mora osigurati značajna sredstva za upravljanje vanjskim granicama, za povratak osoba koje nemaju pravo na međunarodnu zaštitu, kao i za borbu protiv terorizma i radikalizacije na europskom kontinentu. Ne smijemo dozvoliti da se europskim sredstvima podržavaju aktivnosti terorističkih organizacija i promocije antisemitizma’, zaključio je Ressler.