fbpx
14. listopad 2019.

Nacionalni dan Mladeži u Osijeku

Karlo Ressler sudjelovao je na prvom Nacionalnom danu Mladeži u Osijeku koji je okupio 300 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

U subotu je predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković održao izlaganje na temu Što Vlada RH radi za mlade? Istaknute su mjere Vlade koje su u protekle tri godine obuhvatile brojna područja koja se izravno tiču kvalitete života mladih u Hrvatskoj – subvencioniranje stambenih kredita kao način rješavanja stambenog pitanja, brojne mjere kojima se potiče samozapošljavanje i značajno povećanje broja studentskih stipendija.

Također, istaknuto je ukidanje poreza na dohodak za mlađe od 25 godina te smanjenje poreza na dohodak za 50 posto za mlade od 25 do 30 godina, što su demografske mjere kojima se pokazuje kako se vodi računa o kvaliteti života mladih u Hrvatskoj.

Rezanje poreza na dohodak za mlade demografska je mjera kojom ih se nastoji zadržati u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na Nacionalnom danu Mladežu prisustvovali su i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministar državne imovine Mario Banožić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, predsjednik GO HDZ Osijek Ivan Radić te brojni saborski zastupnici.

Također, održan je niz radionica i strateško planiranje Mladeži Hrvatske demokratske zajednice.

Razgovaralo se o budućem smjeru Mladeži, položaju unutar HDZ-a, politikama za mlade, lokalnom, nacionalnom, europskom i međunarodnom djelovanju.

Zastupnik Ressler naglasio je važnost političke participacije mladih na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te kontinuirano predlaganje rješenja za svakodnevne izazove, prije svega u području obrazovanja, zapošljavanja i stambene politike.

Uoči kampanje za predsjedničke izbore, raspravljalo se o mogućnostima doprinosa Mladeži kampanji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Prvi Nacionalni dan mladeži zaključen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod kipa prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te svetom misom u Osječkoj konkatedrali Svetog Petra i Pavla.