fbpx
05. studeni 2022.
Lokalne aktivnosti

Nacionalni dan Mladeži HDZ-a u Bjelovaru

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na četvrtom po redu Nacionalnom danu Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) koji se ove godine održao u Bjelovaru.

Na svečanom obilježavanju četvrtog Nacionalnog dana Mladeži okupilo se više od 200 visokih uzvanika, međunarodnih gostiju te članova Mladeži HDZ-a, a uvodno su se okupljenima obratili predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković, član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković, predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, te domaćini – predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Bjelovar Marko Marušić.

U sklopu Nacionalnog dana održana je panel rasprava “Hrvatska na pragu pune europske integracije”, na kojoj su, uz zastupnika Karla Resslera, sudjelovali državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš te saborski zastupnik Marko Pavić. Također, održano je i predavanje o modernim komunikacijskim izazovima od strane predstojnika Ureda predsjednika HDZ-a Marka Milića.

Zastupnik Ressler posebno se osvrnuo na hrvatski ulazak u Schengenski prostor, najveći prostor slobodnog kretanja na svijetu, ususret nadolazeće plenarne sjednice Europskog parlamenta na kojoj se očekuje pozitivno mišljenje zastupnika oko hrvatskog pristupa ovom prostoru. “Hrvatska, nakon tri desetljeća od samostalnosti i teško izborene neovisnosti, uskoro postaje jedna od samo petnaest zemalja koje su istovremeno članice Europske unije, NATO saveza te Schengenskog prostora i eurone. Snažna gospodarska suradnja, bolja prometna povezanost i učinkovitija zaštita vanjskih granica benefiti su članstva u Schengenu u kojem će uskoro uživati svi sektori i sve generacije u Hrvatskoj”, rekao je zastupnik Ressler.

U sklopu Nacionalnog dana MHDZ-a uručena su i priznanja za najbolju županijsku organizaciju te najbolje volontere Mladeži, a nagrada je pripala Mladeži Zagrebačke županije zbog prepoznatog doprinosa i zalaganja u protekloj godini.