fbpx
23. svibanj 2022.
Lokalne aktivnosti

Međunarodni susret škola ambasadora Europskog parlamenta u Zagrebu

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na otvaranju Međunarodnog susreta škola ambasadora Europskog parlamenta na kojem sudjeluje gotovo 300 mladih iz Austrije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske. Uz zastupnika Resslera, uvodne govore održali su i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, direktor u Glavnoj upravi za komunikacije Europskog parlamenta Stephen Clark te voditelji nacionalnih ureda Europskog parlamenta iz Hrvatske, Austrije i Mađarske. 

U uvodnom obraćanju zastupnik Ressler je istaknuo kako s mladim školarcima i studentima voli razgovarati o temama koje oblikuju Europu te da se najčešće pritom nametnu pitanja migracija i korištenja umjetne inteligencije. Kod migracija se obično s jedne strane raspravlja o solidarnosti, a s druge o odgovornosti. Kod umjetne inteligencije, govori se o tome na koji način ona mijenja naša društva i to ne samo u apstraktnom smislu, ustvrdio je Ressler

„Mijenja se vaš pogled na svijet, vaša svakodnevica, način na koji  međusobno komunicirate, na koji se obrazujete, dolazite do informacija. I stoga je ključno razgovarati o ovim pitanjima, razumjeti koliko su duboke promjene koje dolaze. Nove generacije razumiju koristi Europske unije, globalne izazove i koliko je nemoguće da se svaka država članica zasebno nosi sa svim izazovima”, zaključio je Ressler.