fbpx
27. listopad 2023.
Lokalne aktivnosti

Međunarodna konferencija Hrvatske paneuropske unije

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji Hrvatske paneuropske unije ‘Mir u Europi i svijetu’, u suradnji s Paneuropskom unijom Bosne i Hercegovine i Međunarodnom paneuropskom unijom. 

Na konferenciji održanoj u Zagrebu sudjelovali su ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, zastupnik u Hrvatskom saboru Davor Ivo Stier, predsjednik Međunarodne paneuropske unije Alain Terrenoire, predsjednik Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije akademik Mislav Ježić, ravnateljica Zaklade Hanns Seidel Aleksandra Markić Boban, voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj i Sloveniji Holger Haibach, kao i brojni predstavnici paneuropskih organizacija iz Austrije, Crne Gore, Francuske, Italije, Kosova, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Srbije, Španjolske, Švedske i Ukrajine.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler istaknuo je važnost ulaganja u obrambene mehanizme europskih zemalja koji su izloženi sve većim pritiscima suvremenih sigurnosnih i migracijskih izazova. ‘Dok prolazimo kroz ova turbulentna vremena, ključno je da se Europa potpuno probudi, dobije zamah i djeluje kao jedno. Odlučna je naša predanost miru, sigurnosti i jedinstvu u Europi’, poručio je Ressler.