fbpx
02. srpanj 2019.
Europski parlament

Konstituiran deveti saziv Europskog parlamenta

U Strasbourgu je 2. srpnja konstituiran deveti saziv Europskog parlamenta. U Parlament je ušlo više novih zastupnika nego ikad prije u povijesti Europskog parlamenta (61 %), a zastupljenost žena (40 %) veća je nego u sazivu iz 2014. godine (37%). Hrvatsku zastupa 11 zastupnika i zastupnica.

U izjavi za medije zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler naglasio je kako će se u svom radu baviti proračunskim politikama Unije te nadolazećim pregovorima o Višegodišnjem financijskom okviru. Također, napominje kako nastavlja sa radom u području migracija i sigurnosti koje predstavljaju današnje izazove s kojima se suočava Europska unija.

Zahvaljujem i svim biračima Hrvatske demokratske zajednice te Europske pučke stranke, ostvarili smo preko 40 milijuna glasova diljem Europe čime smo uvjerljivi pobjednici izbora te najveća politička obitelj u Europskom parlamentu. Upravo to kreira čvrstu početnu pregovaračku poziciju EPP-a za preraspodjelu vodećih europskih funkcija. Sama podjela mora biti kvalitetna i utemeljena na našim jasnim demokršćanskim i narodnjačkim vrijednostima.

Karlo Ressler