fbpx
09. veljače 2023.
Lokalne aktivnosti

Konferencija ‘Vizionar godine’ Tportala

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na konferenciji ‘Vizionar godine’ u organizaciji Tportala, jednog od vodećih news portala u Hrvatskoj. U sklopu konferencije dodijeljene su nagrade Vizionar godine u pet kategorija, od gospodarstva i tehnološke industrije, preko društva i mladih, do kulture i sporta. Također, dodijeljeno je i krovno priznanje Vizionar godine, prema izboru glavnog žirija Tportala. 

Uvodno su se okupljenima obratili predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, nakon čega je uslijedila panel rasprava o mogućnostima i izazovima za Hrvatsku u desetljeću pred nama, na kojoj su, uz ministra Malenicu, sudjelovali i suosnivač Infobipa Roberto Kutić, glavna direktorica HUP-a Irena Weber, pomoćnica ravnateljice Ekonomskog instituta Zagreb Maruška Vizek, član Uprave Hrvatskog Telekoma Siniša Đuranović i predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin

Vizionar godine u kategoriji gospodarstvo je Dragan Schwarz, osnivač Radiochirurgije Zagreb, jedne od vodećih privatnih klinika za liječenje tumora u svijetu. Osvajači nagrade u kategoriji tehnološke industrije su Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać, osnivački aplikacije za praćenje sportova Sofascora. Pobjednica u kategoriji društvo je upraviteljica Zaklade Solidarna Marina Škrabalo, dok je pobjednik u kategoriji kulture proglašen Seid Serdarević, vlasnik i glavnik urednik izdavačke kuće Fraktura. Iz kategorije sporta osvajač nagrade je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, koja je na dva posljednja svjetska prvenstva osvojila srebrnu i brončanu medalju. Krovno priznanje Vizionar godine dodijeljeno je osvajaču u kategoriji gospodarstvo, Draganu Schwarzu, za izniman doprinos razvoju medicine. 

“Impresioniran hrvatskim vizionarima godine, predvodnicima novih trendova u najrazličitijim područjima, pojedincima i organizacijama čiji rad pokreće potrebne promjene, otvara potpuno nove vidike i unapređuje život u Hrvatskoj za sve. Čestitam dobitniku nagrade Vizionar godine Draganu Schwarzu, kao i svim dobitnicima u ostalim kategorijama”, poručio je zastupnik Ressler.