fbpx
09. prosinac 2022.
Lokalne aktivnosti

Konferencija ‘Ususret Schengenu’ u Vukovaru

Na poziv Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Vukovar, zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na konferenciji ‘Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu’ u dvorani Pastoralnog centra sv. Bono u Vukovaru. Uz zastupnika Resslera, na konferenciji su sudjelovali i državna tajnica za europske i međunarodne poslove i fondove Europske unije u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras te ravnatelj Carinske uprave u Ministarstvu financija Mario Demirović.

Uvodno su se okupljenima obratili organizatori – predsjednica Mladeži HDZ-a Grada Vukovara Ivana Cindrić te predsjednik HDZ-a Grada Vukovara i saborski zastupnik Nikola Mažar, a konferenciji su nazočili i saborska zastupnika Marijana Balić, predsjednik Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Marko Brnjić, potpredsjednici gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara te članovi gradske i županijske organizacije HDZ-a.

Zastupnik Ressler je istaknuo kako Schengen za hrvatske građane ne znači samo nikad veću slobodu kretanja i poslovanja s ostatkom Europe, već i nikad veću zaštitu u odnosu na eventualne ugroze hrvatske državne granice iz bližeg ili daljeg susjedstva. “Hrvatska je odlučno odgovorila na migracijski izazov, koji je često usmjeravan prema našim granicama, i nezakonitim pokušajima prelazaka mimo službenih graničnih prijelaza, pod okriljem noći. Više od 6 500 hrvatskih graničnih policajaca danonoćno je osiguravalo hrvatsku i europsku granicu. Potpunu transparentost u postupanju dokazali smo i osnivanjem neovisnog mehanizma nadzora situacije s ljudskim pravima na granici, što je pozitivno prihvaćeno i pohvaljeno i u Europskom parlamentu”, rekao je zastupnik Ressler.