fbpx
11. prosinac 2023.
Lokalne aktivnosti

Konferencija o demografskim promjenama u Europi

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi ‘Europska komisija ima praktična rješenja’, u organizaciji potpredsjednice Europske komisije i povjerenice za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. 

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen putem video poruke, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, ministri Davor Božinović, Šime Erlić, Marin Piletić i Vili Beroš, državna tajnica Željka Josić, ravnateljica College of Europe Federica Mogherini, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, župani, gradonačelnici i načelnici te predstavnici diplomatskog zbora i akademske zajednice.

‘Mali broj rođene djece, mogućnosti privređivanja u razvijenijim državama, useljavanje stranih radnika i depopulacija ruralnih područja – ozbiljni su izazovi s kojim se suočavaju i Hrvatska i Europa. Europska, nacionalna i lokalna razina trebaju maksimalno ohrabriti, podržati i olakšati odluku svake obitelji o djetetu pametnim mjerama obiteljske politike. Osim sustavnih javnih politika, demografski oporavak podrazumijeva i više – obitelj u središtu života, društva i našeg cjelokupnog djelovanja’, poručio je zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.