fbpx
17. lipanj 2022.
Europski parlament

Konferencija ‘Hrvatska i svijet na prekretnici – Izazovi novog vremena’

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na konferenciji ‘Hrvatska i svijet na prekretnici – Izazovi novog vremena’ koju je organizirala Europska udruga studenata prava – ELSA Zagreb.

Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je u uvodnom obraćanju okupljenima istaknuo pandemiju COVID-19 i rusku agresiju na Ukrajinu kao dva prekretnička trenutka te kako bi se danas najviše raspravljalo o digitalnoj i zelenoj transformaciji da nije promijenjena globalna agenda. Također, predsjednik Vlade Plenković napomenuo je kako ove godine hrvatska završava dva strateški važna cilja – ulazak u europodručje i Schengenski prostor, kao i otvaranje Pelješkog mosta.

Zastupnik Ressler sudjelovao je u panel raspravi ‘EU pred izazovima novog vremena: Kamo dalje’, uz profesoricu s Pravnog fakulteta u Zagrebu Iris Goldner Lang, profesora s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Boška Piculu te glavnog urednika Euractiva u Hrvatskoj Željka Trkanjca.

„Bez obzira na poneka ograničenja, Europska unija i danas je snažan savez, s globalnim utjecajem. Svijet i Hrvatska trebaju Europu, a naša generacija ima odgovornu zadaću graditi ju u ovo izazovno doba”, istaknuo je zastupnik Ressler.