fbpx
18. srpanj 2019.
Europski parlament

Karlo Ressler postao član Izaslanstva za odnose s Kinom i Albanijom

Zastupnik Karlo Ressler izabran je za člana Izaslanstva za odnose s Narodnom Republikom Kinom te Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije, čime postaje dio skupine zastupnika u Parlamentu koji aktivno surađuju na razvijanju odnosa s parlamentima zemalja, regija i organizacija izvan EU.

Izaslanstva su ključna službena tijela Europskog parlamenta zadužena za razvijanje međunarodnih odnosa i parlamentarne diplomacije. Zastupnici na redovitim sjednicama u Bruxellesu i Strasbourgu raspravljaju o stanju u partnerskim zemljama uz aktivan doprinos relevantnih stručnjaka sa sveučilišta ili diplomatske službe Europske unije kako bi razmijenili mišljenje ili održali predavanje zastupnicima u Europskom parlamentu.

Ressler, novoizabrani član Izaslanstva za odnose s Narodnom Republikom Kinom, u listopadu 2018. godine predvodio je Delegaciju Hrvatske demokratske zajednice na studijskom posjetu Narodnoj Republici Kini s ciljem kvalitetnijeg upoznavanja suvremenoga kineskog društva, gospodarskih postignuća i organizacije vlasti.

Hrvatska je u posljednje tri godine otvorila novu fazu suradnje s Kinom, najmnogoljudnijom zemljom svijeta i drugim najvećim gospodarstvom. Zbog toga ću se kroz posebno parlamentarno izaslanstvo posvetiti iznimno važnim, ali i osjetljivim odnosima Europske unije s Kinom koja je sve snažniji globalni igrač

naglasio je Karlo Ressler