fbpx
03. studeni 2018.

Karlo Ressler ponovno potpredsjednik YEPP-a

Uoči Kongresa Europske pučke stranke (EPP) sljedećeg tjedna u Helsinkiju, danas je u Ateni, na 12. Kongresu Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) izabrano vodstvo te najveće političke organizacije mladih u Europi.

Na Kongresu se okupilo više od dvjesto mladih članova narodnjačko-demokršćanskih stranaka desnog centra iz gotovo svih europskih država, među kojima su brojni zastupnici u nacionalnim parlamentima, državni i lokalni dužnosnici, kako bi utvrdili i smjer djelovanja u razdoblju pred europske izbore u svibnju sljedeće godine.

Karlo Ressler (28), savjetnik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ponovno je kao kandidat Mladeži HDZ-a izabran za potpredsjednika YEPP-a. Ressler je diplomirani pravnik i doktorand Pravnog fakulteta Sveučilišta u Freiburgu (Njemačka).

Njegov ponovni izbor za potpredsjednika Mladeži EPP-a dokaz je kontinuiranog angažmana i relevantnosti Mladeži HDZ-a na europskoj političkoj sceni, nakon što je članica Nacionalnog odbora Mladeži Andrea Vodanović obavljala dužnost glavne tajnice YEPP-a od 2015. do 2017. godine.

– Zahvalan sam na podršci kolegama iz Mladeži HDZ-a i naših sestrinskih europskih stranaka. Kao potpredsjednik Mladeži EPP-a, nastavit du s angažmanom na pitanjima europskih politika za mlade, prije svega pitanjima zapošljavanja, obrazovanja i odgovora na demografske izazove. Naša generacija ima posebnu odgovornost za pronalazak inovativnih odgovora na velike društvene, gospodarske i političke promjene s kojima se suočavamo – poručio je Karlo Ressler.

Kongresu su se obratili brojni ugledni gosti – Manfred Weber i Alexander Stubb, kandidati za tzv. spitzenkandidata EPP-a i predsjednika Europske komisije, povjerenici Europske komisije Dimitris Avramopoulos i Christos Stylianides te predsjednik grčke Nove demokracije Kyriakos Mitsotakis.

Gosti su apelirali na uključivanje mladih u politički život i veću participaciju na predstojećim izborima za Europski parlament. Istaknuli su da je upravo na Mladeži EPP-a da prenese

poruku važnosti europskog projekta novim generacijama koje su često najviše izložene populističkom narativu.

Osnovana 1997. godine, Mladež EPP-a danas je najveća politička organizacija mladih u Europi koja broji više od milijun članica i članova. Pozicioniranje mladih hrvatskih političara na međunarodnoj političkoj sceni pridonijet će promicanju i ostvarenju hrvatskih nacionalnih interesa, ali i omogućiti da se najbolje europske političke prakse implementiraju na domaćoj političkoj sceni.

 

(preuzeto sa hdz.hr)