fbpx
20. siječanj 2019.
Kampanja 2019

Karlo Ressler koordinira izradu europskog programa

HDZ je započeo s izradom programa za izbore za članove Europskog parlamenta, koji će se održati potkraj svibnja - potvrdio je u izjavi za Jutarnji list Karlo Ressler, član Povjerenstva za Statut HDZ-a i savjetnik predsjednik Vlade RH:

– Koordiniram izradu programa u suradnji s međunarodnim tajnikom HDZ-a dr. sc. Davorom Božinovićem i voditeljicom delegacije naše stranke u Europskom parlamentu Dubravkom Šuicom, u čemu će sudjelovati i niz HDZ-ovih ministara i stranačkih dužnosnika. Zaduženje sam dobio od predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, a cilj nam je prezentirati plan za sljedećih pet godina, koliko traje mandat u EP-u, ali i predstaviti naša dosadašnja postignuća.

Naglasak u izbornom programu – najavio je Ressler – bit će na temama poput europskih fondova, regionalnog razvoja, energetike, mladih, prometa, borbe protiv ilegalnih migracija, zaštite državne i ujedno EU granice, demografske revitalizacije, izazova digitalne revolucije…

Kad se prijedlog programa dovrši, sukladno Statutu HDZ-a ide na usvajanje na stranačka tijela – Predsjedništvo i Središnji odbor.

Mladi pravnik Ressler, koji u Njemačkoj privodi kraju doktorat iz međunarodnoga kaznenog prava, već je sudjelovao u kreaciji niza stranačkih dokumenata (kao i onih Vlade RH), a i vodio je radnu skupinu za izradu novog Statuta HDZ-a koji je usvojen na prošlogodišnjem Općem (Izvještajnom) saboru HDZ-a.

I kao potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (EPP Youth), pomlatka najjjače političke grupacije u Europi koja okuplja narodnjačko-demokršdanske stranke desnog centra, Ressler je svakodnevno i duboko involviran u sve europske teme.

(preuzeto sa hdz.hr)