fbpx
13. svibanj 2019.
Kampanja 2019

Kampanja: Zadarska županija

Posjet Zadarskoj županiji je započeo jutarnjim obilaskom Poslovne zone Grabi u Poličniku i radova na izgradnji Centra za razvoj i edukaciju.

Nakon toga kandidati su se uputili na Ugljan, da bi potom posjetili Preko, Tkon i Biograd.

U poslijepodnevnim satima u Kneževoj palači održana je panel rasprava pod nazivom “Zadar, Hrvatska, Europa za generacije” u sklopu posjeta kandidata Hrvatske demokratske zajednice na izborima za Europski parlament gdje je kao glavni govornik sudjelovao Karlo Ressler koji je naglasio pozitivne učinke članstva Hrvatske u EU, ali i raspravljao o novoj programskoj perspektivi EU 2021.-2027. te projektima od značaja za razvoj Zadra i Zadarske županije.

Osim Karla Resslera, govorili su i Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra te doc. dr. sc. Matilda Brčić Karamatić s Odjela za pedagogiju Sveučilišta u Zadru.

Nakon panela održana je press konferencija na kojoj je uz kandidate prisustvao i predsjednik Vlade te Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković.

Pred više od 500 članova i simpatizera kandidati Hrvatske demokratske zajednice predstavili su europski program. U užarenoj atmosferi poslane su snažne, pobjedničke poruke, a među njima je posebno naglašena jedna – POBJEDA!