fbpx
08. svibanj 2019.
Kampanja 2019

Kampanja: Splitsko-dalmatinska županija

Zeleni tim Hrvatske demokratske zajednice, predvođen nositeljem liste Karlom Resslerom, posjetio je Splitsko-dalmatinsku županiju, važnu županiju koja uvijek prepoznajte kvalitetu kandidata Hrvatske demokratske zajednice.

Na samom početku, kandidati su prisustvovali fešti Svetoga Duje, koja uključuje procesiju kroz staru jezgru Splita, te dolazak na splitsku rivu gdje se održala Sveta misa. Osim kandidata na listi za europarlamentarne izbore, u procesiji je sudjelovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kao i cjelokupni državni i županijski vrh.

U šetnji Splitom, pred nekoliko tisuća stanovnika, kandidati su predstavljali pojedine teme europskog programa Hrvatske demokratske zajednice – od demografije, gospodarskih mjera te digitalizacije do važnosti temeljnih vrijednosti naše stranke za razvitak cjelokupne Hrvatske.

Nakon Splita, kandidati su posjetili Podstranu, Omiš i Makarsku. Ova kampanja, ali i posjet cijeloj županiji, dovoljno govori o važnosti ravnomjernog razvitka svih krajeva Lijepe naše, a taj razvitak jedina može omogućiti Hrvatska demokratska zajednica jer posjeduje znanje i vještine koje su potrebne za takav pomak. Pred našim članovima i simpatizerima u Makarskoj, kandidati Stjepan Adanić, Danijel Marušić, Stjepan Ribić, Marijana Balić, Sunčana Glavak te Karlo Ressler ukratko su predstavili svoje dosadašnje iskustvo vezano uz Europsku uniju. Na predstavljanju nam se pridružio i jedan od kandidata Plavoga tima, Domagoj Marojević koji je uvelike zaslužan za razvitak trajektne luke Makarska, velikog projekta od vitalne važnosti za cijelu županiju.

Na kraju posjeta, kandidati su obišli Imotski gdje je održan i skup pred nekoliko stotina naših članova i simpatizera. Svjesni važnosti Hrvatske demokratske zajednice za ravnomjerni razvitak, članovi su postavljali pitanja našim kandidatima koji su spremno odgovarali. Šetnja gradom do Modrog jezera uvelike je pobudila naše osjećaje za ovu krajinu.