fbpx
09. svibanj 2019.
Kampanja 2019

Kampanja: Primorsko-goranska županija

Na samom početku posjeta Zelenog tima Primorsko-goranskoj županiji, nositelj liste Karlo Ressler te Sunčana Glavak odgovarali su na tiskovnoj konferenciji na sve upite medija.

Nastojat ćemo ljudima pojasniti koje su prednosti članstva u Europskoj uniji. Možemo biti zadovoljni s onim što je napravljeno do sada, naročito u zadnje dvije i pol godine mandata Vlade premijera Andreja Plenkovića. Prije svega kada je riječ o infrastrukturnim projektima. Iskorištenost europskih sredstava digli smo s devet posto na 65 posto. Preko četiri milijarde kuna se trenutno ulaže u projekte u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Primjerice, stvoreni su svi uvjeti za gradnju ceste D 403 koja će povezati novi lučki terminal sa zaobilaznicom. Infrastruktura je važna, ali važan je i projekt Europske prijestolnice kulture koji ćemo promovirati zajedno s Rijekom. Bitna je i nizinska pruga prema Rijeci. Sve to ne bi bilo moguće napraviti bez znanja i iskustva, a to je ono što ima naša lista!

poručio je Karlo Ressler

Sljedeće godine projekt Europske prijestolnice kulture spojit će se s našim predsjedanjem Europskom unijom. Bit će to sjajno i za promociju Rijeke i za promociju Hrvatske, naše kulture, vrijednosti, gospodarstva i turizma. Bez pomoći Vlade projekt bi bilo jako teško realizirati, a podsjećam da je Vlada osigurala 10 milijuna eura, Ministarstvo turizma dva milijuna kuna, a Hrvatska turistička zajednica oko milijun kuna. Na ovom primjeru vidi se koliko je važna usklađenost lokalne, nacionalne i europske razine!

nadodala je Sunčana Glavak

U nastavku obilaska ove županije, Stjepan Adanić, Danijel Marušić, Stjepan Ribić, Marijana Balić, Sunčana Glavak te Karlo Ressler posjetili su Crikvenicu i Novi Vinodolski, gradove koji se mogu pohvaliti uspješnim projektima financiranih iz sredstava europskih fondova, od kojih se posebno ističe nova marina u Novom Vinodolskom.

Dan je završen posjetom Rabu, predivnom otoku u našem Jadranskom moru gdje je kandidate dočekalo preko sto članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice koji su svim kandidatima poželjeli uspjeh na izborima 26. svibnja.