fbpx
13. svibanj 2019.
Kampanja 2019

Kampanja: Dubrovačko-neretvanska županija

Obilasci uspješnih općina i gradova Dubrovačko-neretvanske županije demonstriraju istinski smisao politike koju provodi Hrvatska demokratska zajednica na čelu sa Andrejom Plenkovićem.

Središnji skup Hrvatske demokratske zajednice i predstavljanje kandidata za europske izbore održan je u hotelu Valamar Lacroma pred više od četiri stotine članova i simpatizera. Predstavljeni su nositelj liste Karlo Ressler, domaća Dubravka Šuica te Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

Danas, kao država članica, smo svjesni da smo zahvalni i ponosni na sve što smo postigli ranije, ali da moramo gledati naprijed i biti usmjereni na budućnost te konkretne projekte. Mislim kako je to posebno očito u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tri su ključna razloga zbog kojih je na izborima 26. svibnja potrebno izabrati HDZ. To su prije svega naše vrijednosti. Nismo stranka koja se danas ima snažnu potrebu busati o prsa s domoljubljem i suverenizmom, ali to su naši temelji. Čovjek je u središtu svake naše politike. Ono što nas razlikuje od drugih stranka je to da prvi hrvatski predsjednik nije imao dileme oko europskog usmjerenja Hrvatske. Ovdje je posebno očito koliko ona pripada jednom europskom mediteranskom civilnom krugu. Nećemo dozvoliti nikome tko pokušava sugerirati kako Hrvatskoj nije mjesto u EU i kako joj je bolje samoj i izoliranoj. Još jedna stvar je bitna, a to je stručno znanje i kompetencije. To je očito u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, obišli smo Studentski dom, Lazarete i tu je ključna poruka zajedništva. Ono što Franković radi u Dubrovniku, Dobroslavić u županiji, a Šuica na razini EU parlamenta je nešto što je neodvojivo. Diljem Hrvatske se gradi, dograđuje i obnavlja preko 500 dječjih vrtića. To je ono što čini razliku. Treća stvar je vjera da ovaj kraj, da Dubrovačko-neretvanska županija, može uspjeti-ali i bilo koji kraj Hrvatske. I prije 30 godina su govorili kako je situacija teška i bezizlazna, a tako neki i danas pokušavaju potencirati atmosferu beznađa. To je nešto što ne smijemo dopustiti!

poručio je Karlo Ressler

Na mlađima svijet ostaje, a kad se treba prepustiti mlađima, onda se to ne radi baš lako. Mi smo pokazali kako imamo potencijal u mladima i Ressler je postao nositelj liste odlukom svih tijela stranke. Naša lista je sastavljena od iskusnijih i mlađih članova, drago mi je što se u samom vrhu nalaze žene. Imamo četiri doktora znanosti, a Ressler je pred doktoratom. Lista je sastavljena od stručnjaka iz svih dijelova Hrvatske

izjavila je Dubravka Šuica koja se osvrnula i na Pelješki most