fbpx
07. svibanj 2019.
Kampanja 2019

Kampanja: Bjelovarsko-bilogorska županija

Nakon obilaska Koprivničko-križevačke županije, Zelena skupina kandidata HDZ-a je, pred sam kraj turneje u kontinentalnoj Hrvatskoj, obišla i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Dan su započeli doručkom s hranom s domaćih farmi ovoga kraja uz razgovor s poljoprivrednicima. Ono u što su se svi zajedno još jednom uvjerili je to da je tajna hrvatske gospodarske konkurentnosti upravo u kvaliteti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i da je ta gospodarska grana jedna od onih pred kojom može biti veliki rast u budućnosti i u kojoj su potrebna veća ulaganja.

Stavove, razmišljanja i prijedloge građana su imali prilike čuti iz prve ruke, u šetnji i druženju na gradskoj tržnici u Bjelovaru i na svetoj Misi kojoj su nazočili.

Također je upriličen i posjet tvornici renomiranog brenda Koestlin čije su postrojenje obišli. Naši kandidati su se i sastali sa gospodarstvenicima ovoga kraja koji su izložili svoja iskustva ali i poteškoće na koje nailaze te su izrazili vjeru da se te poteškoće mogu otklanjati samo uz partnerski odnos i uzajamnu suradnju.

Poticanje razvoja kružne ekonomije, zaštita okoliša i veći udio korištenja obnovljivih izvora energije su jedni od prioriteta naših kandidata te su, s tim u vidu, upriličili posjet kogeneracijskom postrojenju za proizvodnju električne energije iz biomase u Grubišnom Polju gdje su imali priliku vidjeti iznimne koristi takve proizvodnje električne energije i sam proces proizvodnje. Također su u Grubišnom Polju posjetili i poduzetnički inkubator. Vrijednost projekta poduzetničkog inkubatora je bila 11 547463,65 kuna, a iznos osiguranih bespovratnih sredstava za projekt je 11 468 236,82 kuna, odnosno čak 99,33 posto cjelokupne vrijednosti!

Na izletištu Bara organizirano je druženje s građanima, a u Končanici i susret s predstavnicima udruga Češke i Mađarske nacionalne manjine. Obilasci u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su završili posjetom OPG-u u Velikoj Trnovitici i susretom s poljoprivrednicima ovoga kraja.

Pred sam kraj dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kandidati su nazočili velikoj tribini „Dr. Franjo Tuđman, vizionar europske Hrvatske“ koja je, u organizaciji Akademske zajednice HDZ-a BPŽ, održana u Garešnici gdje su se svi još jednom prisjetili djela prvog hrvatskog predsjednika koji je Hrvatsku u bliskoj budućnosti vidio onakvu kakva je sada, kao respektabilnu članicu europskih i euroatlantskih integracija.

Obilazak četiri grada i tri općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, razgovori sa velikim brojem poduzetnika, poljoprivrednika i građana – to je „bilanca“ posjeta naših kandidata koji su još jednom istaknuli veliki gospodarski značaj članstva Hrvatske u europskim integracijama koji se osjeti u svim poljima – od malih poduzeća i poljoprivrednih gospodarstava, do velikih infrastrukturnih projekata, postrojenja i tvornica. Upravo zbog te iznimne važnosti, svi kandidati su još jednom istaknuli značaj toga da Hrvatsku u Europskom parlamentu predstavljaju ljudi koji imaju znanje i iskustvo upravljanja takvim procesima.