fbpx
17. siječanj 2023.
Europski parlament

Instrumentalizacija djece radi ideoloških hirova mora biti zaustavljena

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) govorio je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, osvrnuvši se na slučaj uhićenih hrvatskih državljana u Zambiji, pod sumnjom trgovanja ljudima. 

Ressler je istaknuo kako su djeca najranjivija i najneiskvarenija ljudska bića, kao i najveće ljudsko bogatstvo, zbog čega, neovisno o mjestu rođenja, zaslužuju posebnu zaštitu. “Djeca su ono što ostaje iza nas. Pokazuju kako smo živjeli, koje smo im vrijednosti usadili i u kakve smo ih ljude odgojili. Civilizacijska snaga jednog društva zato se uvelike mjeri i u tome kako se odnosi prema najranjivijima, prema djeci. Onoj rođenoj i onoj nerođenoj. Onoj vlastitoj, ali i onoj tuđoj”, poručio je Ressler.

“Trgovanje djecom i različite povezane prakse, te instrumentalizacija djece radi ideoloških hirova moraju biti zaustavljeni. Posvojenje je plemenito djelo, ali se sve sumnje na prodavanje djece pod krinkom ilegalnih međunarodnih posvojenja moraju razjasniti i, ako se utvrdi krivnja, najoštrije kazniti”, zaključio je Ressler.