fbpx
20. travanj 2023.
Europski parlament

Ideološki hirovi ispred sigurnosti hrvatske granice i teritorija

Zastupnik Karlo Ressler reagirao je na protivljenje zastupnika SDP-a u Europskom parlamentu europskim sredstvima za zaštitu europske granice. Cijela reakcija nalazi se u nastavku.

Zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu ponovno su jeftine ideološke hirove stavili ispred sigurnosti hrvatske granice i teritorija. Nakon što su ranije višekratno podržali orkestrirano blaćenje Hrvatske policije, danas su bili protiv korištenja europskih sredstava za zaštitu europske granice!

Radi ideološkog podilaženja ekstremnim skupinama koje bi „definancirale“ policiju glasovali su za rušenje smjernica europskog proračuna s fokusom na sigurnost i razvoj Europe u trenucima ruske agresije na Ukrajinu i rastućeg migrantskog pritiska na hrvatske i europske granice.

Zaštita hrvatske granice danas je učinkovitija i modernija uvelike upravo zbog znatnih  europskih sredstava. U vrijeme kada različiti režimi manipuliraju ljudskim sudbinama radi pritiska na hrvatsku i europsku granicu, neshvatljiva je ovakva razina destruktivne neodgovornosti.