fbpx
22. srpanj 2020.
Europski parlament

Hrvatskoj na raspolaganju dvostruko više europskih sredstava nego do sada

Nakon što su europski čelnici postigli dogovor o nikad većem ukupnom proračunu Europske unije na jednom od najdužih europskih summita u povijesti, predsjednik Europskog parlamenta Sassoli sazvao je izvanrednu plenarnu sjednicu u četvrtak, 23. srpnja.

Kao izvjestitelj EPP-a za proračun Europske unije za 2021. godinu, zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) istaknuo je kako je kompromisni dogovor povijesni trenutak u vrijeme globalne pandemije i najveće krize od osnivanja Europske unije.

“Za Hrvatsku je predviđeno oko 22 milijarde eura odnosno dvostruko više nego u proteklih sedam godina. To je prilika za osnaživanje Hrvatske, podršku poduzetnicima, gospodarski oporavak i digitalnu transformaciju”, istaknuo je zastupnik Ressler.

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovat će na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta koja će se održati u četvrtak, 23. srpnja. Na sjednici će se raspravljati o zaključcima koje je usvojilo Vijeće. U skladu s Ugovorom o funkcioniranju Europske unije, Europski parlament treba dati svoju suglasnost na prijedlog Višegodišnjeg financijskog okvira.