fbpx
02. lipanj 2020.
Europski parlament

Gostovanje u emisiji ‘U mreži Prvog’

Zastupnik Karlo Ressler gostovao je u emisiji ‘U mreži Prvog’ na prvom programu Hrvatskog radija gdje je komentirao predloženi instrument Europske komisije za oporavak gospodarstva od posljedica pandemije COVID-19 u iznosu od 750 milijardi eura. Uz zastupnika Resslera, gosti emisije bili su zastupnik Tonino Picula i ekonomski stručnjak Mladen Vedriš. Emisiju je vodila Ana Krolo Molnar

Upitan oko predloženog plana Europske komisije zastupnik Ressler je naglasio kako plan predstavlja snažan iskorak Europske unije, a da za Hrvatsku predstavlja jednu veliku priliku.

“Svaka rasprava i svi oni politički prioriteti za koje smo se zalagali u kampanji za Europske izbore, ali i sve one rasprave na razini EP i EV svoju pravu ulogu dobivaju tek u pretvaranju u prave proračunske stavke jer proračun je zaista jedini pravi instrument s kojim se političke deklaracije pretvaraju u stvarnost”, istaknuo je zastupnik Ressler uz naglasak kako je predloženi Plan oporavka odlična polazišna točka i za Hrvatsku, ali i za cijelu Europsku uniju.

Hrvatska je danas u puno boljoj situaciji nego što je to bila prije nekoliko godina. To se odnosi i na stopu ugovorenosti europskih projekata koje je s 9 posto na početku mandata ova Vlade sada podignula na preko 90 posto. Iza sebe imamo 4 godine uspješne i odgovorne politike upravljanja javnim financijama te smo mogli kreirati izdašne mjere za spas hrvatskog gospodarstva.

“Istina je da ovaj paket nije socijalan paket, već razvojni, ali se konkretna solidarnost očituje u tome da se razvojem pomaže onim sektorima u onim državama koje su najpogođenije krizom izazvanom pandemijom COVID-19”, zaključio je Ressler.