fbpx
05. travanj 2022.
Europski parlament

Gostovanje u emisiji ‘U mreži Prvog’

Zastupnik Karlo Ressler gostovao je u političkoj emisiji ‘U mreži Prvog’ na temu ruske invazije na Ukrajini, uz europske sankcije prema ruskom režimu i energetskoj suverenosti Hrvatske i Europe. Uz zastupnika Resslera, gostovali su i zastupnik Tonino Picula te politolog s Instituta za migracije i narodnosti Anđelko Milardović, uz voditeljicu Mariju Gerbec Njavro.

Uvodno je zastupnik Ressler istaknuo kako je agresija na Ukrajinu povijesna prekretnica za cijeli europski kontinent, ali i civilizacijski test na kojemu se testira europski odgovor prema ukrajinskom narodu, koji se našao u situaciji kao i hrvatski narod 1990-ih. “24. veljače će ostati upisan u cijeloj europskoj povijesti kao trenutak koji je testirao europsko zajedništvo i spremnost na brzi odgovor i pomoć ukrajinskom narodu. Europsko jednistvo će biti dodatno testirano u tjednima koji dolaze te je ključno da Europa zadrži jedinstvo na području vojne, humanitarne i logističke pomoći”, naglasio je Ressler.

Upisan o europskim sankcijama, zastupnik je rekao kako najveći paket sankcija u povijesti Europske unije ima devastirajući učinak na rusko gospodarstvo, čime se znatno umanjuje kapacitet ruskog režima da vodi osvajački agresivni rat u Ukrajini.