fbpx
04. ožujak 2022.

Gostovanje u emisiji ‘U mreži Prvog’

Zastupnik Karlo Ressler gostovao je u emisiji ‘U mreži Prvog’ na temu trenutne situacije u Ukrajini. Uz zastupnika Resslera, sudjelovali su i saborski zastupnik Domagoj Hajduković, vanjskopolitički analitičar Denis Avdagić te dopisnica Hrvatskog radija Danja Dubravac, uz urednicu Anu Krolo Molnar

Zastupnik Ressler uvodno je naglasio kako je Europa ušla u novu fazu povijesti te kako je iz današnje perspektive teško predvidjeti sve posljedice koje za sobom nosi ruska invazija na Ukrajinu. Također, zastupnik je posebno istaknuo prošlotjednu izvanrednu sjednicu Europskom parlamenta na kojoj je usvojena Rezolucija koja poziva Rusku Federaciju da smjesta prekine vojnu agresiju na Ukrajinu i da bezuvjetno povuče sve vojne i paravojne snage. Podsjetimo, Parlament je pozvao sve države članice da svim raspoloživim sredstvima pruži potporu ukrajinskoj borbi za mir i slobodu, uz pripremljeni paket hitne ekonomske pomoći u visini od 1.2 milijarde eura. 

“Ukrajina se danas bori za pravdu i slobodu te protiv narušavanja međunarodnog poretka i sigurnosne arhitekture. Situacija kojoj danas svjedočimo direktan je poziv za buđenje Europe i cijeloga svijeta te za prestanak naivnosti i bavljenjem sekundarnim temama. Ukrajina i ukrajinski narod zaslužuje pomoć cijelog slobodnog svijeta u obrani svoje opstojnosti i slobode”, zaključio je Ressler.