fbpx
07. ožujak 2022.
Europski parlament

Gostovanje u emisiji ‘Rat u Ukrajini’

Zastupnik Karlo Ressler gostovao je na HRT-u u posebnoj emisiji ‘Rat u Ukrajini’ koju je vodila novinarka Maja Kubik. Uz zastupnika Resslera, sudjelovao je i saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković

Na ovotjednoj plenarnoj sjednici zastupnici će ponovno raspravljati o situaciji u Ukrajini te o europskim sankcijama. Uvodno je zastupnik Ressler istaknuo kako će Hrvatska i Europska unija i dalje snažno pomagati Ukrajini, uz snažne sankcije za Rusku Federaciju, koje obuhvaćaju i blokadu imovine ruske središnje banke, odnosno preko šesto milijardi dolara rezervi. 

“Najveći paket sankcija u povijesti Europske unije imat će devastirajući učinak na rusko gospodarstvo. Ne zato što nam je to bio cilj sam po sebi ili zato što želimo kazniti ruske građane nego zato što želimo umanjiti kapacitet ruskog režima da vodi osvajački agresivni rat u Ukrajini, ali i njihov potencijal destabiliziranja mnogih drugih dijelova svijeta. Vojna agresija i pokušaj nasilnog osvajanja teritorija moraju imati beskompromisni, najsnažniji mogući odgovor. Povijest nas uči da popuštanje ili spuštanje glave neće pomoći”, istaknuo je Ressler.