fbpx
09. ožujak 2022.
Europski parlament

Gostovanje na N1

Zastupnik Karlo Ressler gostovao je na N1 televiziji kod Igora Bobića o ruskoj agresiji na Ukrajinu, energetskoj suverenosti Hrvatske i Europe te sigurnosti jugoistoka Europe. Ovoga tjedna na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta raspravljalo se o sankcijama Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, ali i o sigurnosti jugoistočne Europe uslijed rata na europskom kontinentu.

Uvodno je zastupnik istaknuo važnost najvećeg paketa sankcija u povijesti Europske unije koji predstavlja snažan europski odgovor usmjeren prema ruskom režimu i mogućnosti vođenja agresivnog rata u Ukrajini. “Sankcije već sada imaju devastirajući učinak na rusko gospodarstvo. Jasno je kako će posljedice osjetiti i europsko gospodarstvo, ali sloboda za koju se ukrajinski narod herojski bori nema cijenu”, rekao je Ressler

Upitan o mogućnosti Europe da smanji ovisnost o ruskom plinu, Ressler je naglasio kako Europa mora ulagati u obranu i energetsku neovisnost od Rusije, što je Hrvatska učinila izgradnjom LNG terminala na Krku, oko kojega se vodila žestoka rasprava, no sada se vidi njegov puno značaj za hrvatski suverenitet.