fbpx
28. lipanj 2023.

Gostovanje na N1

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler gostovao je u informativnom programu N1 televizije, kod Igora Bobića, ususret obilježavanju desete obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji. 

Uvodno upitan za komentar na nastavak ruske agresije na Ukrajinu, zastupnik Ressler je istaknuo kako Hrvatska i Europska unija jasno i odlučno, od prvoga dana ruske agresije, pomažu Ukrajini i ukrajinskom narodu koji se u ovim trenucima bori za vlastitu opstojnost i slobodu, ali i za budućnost Europe kakvu danas poznajemo. ‘Ukrajinska vojska danas je u mogućnosti provesti protuofenzivu, čiji je jasan cilj – obrana, osiguranje slobode i opstanak naroda’, rekao je Ressler

Hrvatska 1. srpnja obilježava deset godina članstva u Europskoj uniji, te je tom prigodom zastupnik Ressler naglasio kako je posljednje desetljeće bilo fokusirano na razvoj, rast i dublju europsku integraciju koju je Hrvatska zaokružila ulaskom u eurozonu i Schengenski prostor. ‘Ovi uspjesi omogućavaju snažniji i bolji položaj hrvatskih građana i gospodarstva. Hrvatska danas ima bolji položaj, uvaženija je i relevantnija u međunarodnim institucijama, više nego ikada ranije, posebice u posljednjih sedam godina’, poručio je zastupnik Ressler.