fbpx
29. prosinac 2022.

Gostovanje na Hrvatskom radiju

Zastupnik Karlo Ressler gostovao je u emisiji ‘Dossier Europa’ na Hrvatskom radiju (HR), uz pregled 2022. godine te očekivanja u 2023. godini. Uz zastupnika Resslera, gostovali su zastupnica Sunčana Glavak te dopisnici iz Bruxellesa Augustin Palokaj i Peter Žerjavič, uz urednicu Ivanku Zorić.

Zastupnik Ressler istaknuo je kako je 2022. godina za cijeli europski kontinent bila godina povijesne prekretnice koju je obilježila ruska vojna agresija na Ukrajinu. “Agresija je još jednom pokazala kako se mir na europskom kontinentu ne može uzimati zdravo za gotovo. Ishod rata u Ukrajini oblikovat će budućnost cijele Europe”, rekao je Ressler

Upitan o skorašnjem ulasku u Schengenski prostor i eurozonu, zastupnik Ressler je naglasio kako smo se prije samo tri desetljeća borili za vlastitu samostalnost i opstojnost, a kako smo danas, zahvaljujući političkoj viziji, trudu i odgovornom radu, zaokružili svoj povratak u Europi te kako postajemo dio elitnog i civilizacijskog kruga od samo 15 država koje su istovremeno članice Europske unije, NATO saveza, eurozone i Schengena.