fbpx
21. prosinac 2021.
Lokalne aktivnosti

Gostovanje na Hrvatskom katoličkom radiju

Zastupnik Karlo Ressler gostovao je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija o sekularizaciji Božića i njezinim uzrocima. Uz zastupnika Karla Resslera, u emisiji je gostovao i predstavnik Hrvatske biskupske konferencije pri Vijeću biskupskih konferencija zemalja Europske unije bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, a emisiju je vodio novinar Ivan Tašev.

Zastupnik je u emisiji istaknuo kako je rasprava u Europskom parlamentu o povučenim smjernicama Europske komisije o inkluzivnom jeziku bila žustra, ali i opravdana zbog potpuno apsurdnog prijedloga. “Nakon dva milenija slavljenja Božića nije moguće da jedna socijalistička povjerenica s Malte jednostavno ukine Božić, ‘da se netko ne bi osjetio povrijeđen’. Europski identitet oblikovan je kršćanskom kulturom. I ovo nije bila još jedna anegdotalna rasprava, nego važna debata o kulturnom i tradicijskom europskom identitetu”, naglasio je Ressler.

U nastavku emisije zastupnik je istaknuo kako u Europskom parlamentu postoji dio zastupnika koja agresivno nastoji ukloniti svaki trag kršćanstva. “Kršćani jesu ugroženi rastom netolerancije, ne samo izvan Europe, nego i u samoj Europi. Borba se nastavlja, ali ne smijemo se samocenzurirati i nikome ne smije biti uvredljivo čestitati Božić”, zaključio je Ressler.