fbpx
11. prosinac 2020.
Europski parlament

Godišnji sastanak Mreže mladih članova EPP-a

Da je kriza prilika za reforme zvuči kao klišej. Međutim, trenutna situacija zahtjeva socijalnu i ekonomsku transformaciju. Istina je, nažalost, kako se u 2021. godini mnoga poduzeća neće ponovo otvoriti. Milijuni ljudi ostati će bez posla, milijarde eura bit će izgubljeno.

Dobra vijest je to što Europska pučka stranka ima plan. Kako bi ga ostvarili trebaju nam novi poduzetnički  projekti i ideje.  Moramo povećati investicije u nove tehnologije i osigurati kompetitivnost naše industrije. Naš posao je europskim i nacionalnim institucijama olakšamo pojavu novih pothvata i održivog poslovanja koji će se oslanjati na najnoviju tehnologiju i tako pružiti dodatnu vrijednost gospodarstvu. Istovremeno, trebamo ojačati europski zdravstveni sustav koji će biti otporniji na buduće izazove i osigurati našim građanima jednaku zdravstvenu zaštitu u čitavoj Europi. 

Mrežu mladih članova Europske pučke stranke čini više od 30 članova Europskog parlamenta i više od 300 članova nacionalnih parlamenata, te su odlučni pružiti održiv i otporan ekonomski oporavak za europske građane. Kao nužan korak u tome potičemo europske institucije za usvajanje Višegodišnjeg financijskog okvira i Plana za oporavak do kraja 2020 godine.

Okupljanjem članova Europskog parlamenta, nacionalnih parlamenata, predstavnika Europske komisije i drugih europskih institucija, kao što smo učinili i na godišnjem sastanku 2020., nastojimo osigurati da se EU proračun ulaže u projekte koji će potaknuti dugoročni rast i razvoj.

Europska pučka stranka odlučna je u stvaranju radnih mjesta u 2021. i kasnije. Unutar Europske pučke stranke Mreža mladih članova nastavit će biti predvodnik u novim idejama kako učiniti europsku ekonomiju kompetitivnijom te kako bolje povezati naše građane. Radujemo se nastavku suradnje sa svim EPP članovima EU parlamenta i nacionalnih parlamenata, svim europskim institucijama i sudionicima, te najbitnije, građanima diljem Europe.