fbpx
31. siječanj 2022.
Lokalne aktivnosti

Global Game Jam u Novskoj

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je u Novskoj na otvorenju ‘Global Game Jam’, natjecanja u izradi video igara u organizaciji Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by AI i Razvojne agencije SIMORA. Otvorenju su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Mijo Šepak, gradonačelnik Novske Marin Piletić, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA Mario Čelante predstavnici glavnih pokrovitelja natjecanja iz Jamnice, medijske kuće VIDI te A1.

Natjecanje u izradi video igara, koje se održalo po treći put u Novskoj, odvijalo se na ukupno 683 lokacije diljem svijeta, a u Novskoj je sudjelovalo 135 natjecatelja. Natjecatelji su u 48 sati imali zadatak izrade potpune videoigre, a po završetku videoigre su se slale u centralnu bazu svjetskog natjecanja. S obzirom da se rezultati čekaju dva tjedna, organizatori u Novskoj pripremili su i natjecanje u izboru najbolje video igre od strane prijavljenih u Novskoj. Prvo mjesto osvojila je igra ‘Odraz’ koja je dobila nagradu i za najbolju grafiku. 

Zastupnik Karlo Ressler u svom je govoru istaknuo kako se Novska, kao grad velikih ideja, profilirala kao središte gaming industrije u ovom dijelu Europe. “Više od sto mladih programera sudjeluje u Novskoj na globalnom natjecanju u izradi video igara. Zadovoljstvo je biti na otvorenju ovoga dvodnevnog natjecanja u gradu orijentiranom na razvoj gaming industrije, koja je nedavno pretekla vrijednost filmske i glazbene industrije zajednice”, naglasio je Ressler.