fbpx
23. kolovoz 2023.

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Zastupnik Karlo Ressler, kao dio delegacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u povodu Europskog dana sijećanja, položio je vijence na zagrebačkom Mirogoju, uz odavanje počasti svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima.

Delegaciju je predvodio glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i zastupnik u Hrvatskom saboru Krunoslav Katičić, uz zamjenika glavnog tajnika Vlatka Vukovića, predsjednika Mladeži HDZ-a Maksimilijana Šimraka, predstavnike Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i članove.

‘Na Europski dan sjećanja, prisjećamo se svih koji su izgubili svoje živote, članove obitelji ili slobodu od totalitarnih i autoritarnih režima 20. stoljeća. I u Hrvatskoj,  nasuprot proklamiranim iluzijama, i fašizam i komunizam donijeli su zatiranje slobode, likvidacije i sustavna kršenja ljudskih prava’, poručio je zastupnik Ressler.

Prisjećajući se stradanja i progona milijuna nedužnih ljudi te osuđujući sve zločine i kršenja ljudskih prava počinjena kroz povijest u ime nedemokratskih ideologija, Vlada Republike Hrvatske i ove se godine pridružuje obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – naglašava se u priopćenju iz Banskih dvora.