fbpx
24. listopad 2023.
Europski parlament

EU fondovi – desetljeće razvoja, rasta i strateških pomaka

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na ovotjednoj sjednici Odbora za regionalni razvoj, na kojoj se održala rasprava s Markom Pavićem, predsjednikom Odbora Hrvatskog sabora za regionalni razvoj i fondove Europske unije, o iskustvu i uspjehu kohezijske politike u Hrvatskoj. Raspravi je doprinio ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, te drugi zastupnici iz Hrvatskog sabora.

Govoreći o različitim aspektima uspješne kohezijske politike u Hrvatskoj koji su proizašli iz korištenja EU fondova, zastupnik Marko Pavić istaknuo je značajan porast bruto domaćeg proizvoda Hrvatske u posljednjih sedam godina, sa 61% na 73% prosjeka Europske unije, što smatra dokazom napretka koji je Hrvatska postigla od svog priključenja Europskoj uniji 2013. godine.

‘Nema nikakve dileme da je iza Hrvatske desetljeće razvoja, desetljeće rasta i desetljeće strateških pomaka, i da je danas, velikim djelom zahvaljujući i EU fondovima, ona snažnija, uređenija i modernija država’, poručio je Ressler, nadodavši kako Hrvatska tako treba nastaviti, pogotovo u smjeru željezničke infrastrukture, digitalizacije i hrvatske konkurentnosti.