fbpx
08. ožujak 2024.

EPP kongres u Bukureštu

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler sudjelovao je na 28. kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Bukureštu, gdje su domaćini bili rumunjska stranka desnog centra PNL. 

Na kongresu su sudjelovali predsjednici i premijeri europskih država iz EPP-a, kao i oporbeni čelnici, te predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, koja je na kongresu potvrđena za vodeću kandidatkinju u sljedećem mandatu. Zastupnik Ressler bio je dio stranačke delegacije Hrvatske demokratske zajednice, koju je predvodio predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković, uz glavnog tajnika Krunoslava Katičića, članove Predsjedništva HDZ-a, ministre, zastupnike u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, te ostale visoke državne i stranačke dužnosnike. 

Podsjetimo, Europska pučka stranka okuplja gotovo devedeset stranaka i partnera, iz 44 europske zemlje, a Klub zastupnika Europske pučke stranke najbrojnija je politička grupacija u Europskom parlamentu. Na kongresu je usvojen izborni program Europske pučke stranke, koji u fokus stavlja sigurnost i obranu, nastavak snažne pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu, učinkovitoj borbi protiv ilegalnih migracija, kao i na teme poput zelene i digitalne transformacije, posebice poljoprivrede, te demografije i ruralnog razvoja. 

‘Sigurnost. Prosperitet. Zajedništvo. Zdravorazumske politike nasuprot eksperimentima. To je ono što je izdiglo Europu. To je ono što je danas potrebnije nego ikad i to je ono što europskim biračima nude pučani’, poručio je s EPP kongresa u Bukureštu zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.