fbpx
07. listopad 2021.
Lokalne aktivnosti

ELSA Hrvatska: Postignuća, izazovi i perspektiva Republike Hrvatske

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na konferenciji povodom 30. obljetnice hrvatske neovisnosti, u organizaciji ELSA-e, Europske udruge studenata prava Hrvatske.

Konferencija prigodnog naziva „Postignuća, izazovi i perspektiva Republike Hrvatske“ okupila je mnoge istaknute osobe političkog i akademskog života, a pozdravni govor imao je i Andrej Plenković, predsjednik Vlade. Zastupnik Ressler govorio je na panel raspravi o budućnosti Europske unije, zajedno s dr. sc. Gordanom Grlićem Radmanom, ministrom vanjskih i europskih poslova, Ognianom Zlatevom, voditeljem predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i prof. dr. sc. Iris Goldner Lang, s Katedre za europsko javno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Zastupnik se u svome izlaganju osvrnuo na velike transformativne procese kroz koje hrvatsko i europsko društvo trenutno prolazi. Raspravljao je o brzom razvoju modernih tehnologija, poput umjetne inteligencije, te pitanju izgradnje održive budućnosti usred očiglednih klimatskih promjena, što predstavlja generacijski izazov. „Budućnost Hrvatske danas je neodvojiva od budućnosti Europske unije. Imamo i blagoslov i prokletstvo da živimo u ovako zanimljivim i nepredvidljivim vremenima. Nismo niti svjesni koliko su brze promjene kroz koje trenutno prolazimo. Izazovi digitalne i zelene tranzicije obilježit će godine koje su pred nama“, zaključio je Ressler.