fbpx
17. ožujak 2024.
Lokalne aktivnosti

Dvadeseti Opći sabor – izvještajni HDZ-a

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, kao član Nacionalnog odbora HDZ-a, sudjelovao je na dvadesetom Općem saboru – izvještajnom Hrvatske demokratske zajednice.

Na Općem saboru sudjelovali su predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zamjenik predsjednika Tomo Medved, glavni tajnik Krunoslav Katičić, zamjenik glavnog tajnika Vlatko Vuković, potpredsjednici Zdravka Bušić, Ivan Anušić, Branko Bačić i Oleg Butković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministrice i ministri, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, župani, gradonačelnici i načelnici, visoki predstavnici sestrinskih organizacija HDZ-a uključujući predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, te ostali visoki državni i stranački dužnosnici. 

Dvije tisuće izaslanika Hrvatske demokratske zajednice, uz izvještaj i analizu rada stranke između održanih Sabora, raspravljalo je o smjernicama izbornog programa HDZ-a za nadolazeće parlamentarne izbore, a na Općem saboru predstavljen je i izborni slogan stranke ‘Za sve izazove’. Izvještaj je podnio glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić. Na Općem saboru okupljenima su se, uz međunarodne goste i predstavnike sestrinskih organizacija, obratili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved te te predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a održana je i panel rasprava o smjernicama Izbornog programa HDZ-a, koju je moderirala koordinatorica programa i ministrica Nina Obuljen Koržinek

U raspravi prilikom usvajanja zaključaka dvadesetog Općeg sabora HDZ-a sudjelovao je i zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler koji je istaknuo kako su pred hrvatskim građanima odlučujući tjedni za smjer Hrvatske, kao i nikad jasniji izbor. ‘Strateška postignuća, zdravorazumske politike i osnaživanje Hrvatske, ili povratak na staro, već viđeno i prokušano neuspješno. Za sve izazove!’, poručio je Ressler.