fbpx
16. lipanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Dani komunikacija u Zagrebu

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na Danima komunikacija, jednom od vodećih medijskih festivala u Europi, koji se ove godine djelomično održao u Zagrebu pod nazivom ‘DK Home’. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac u Zagrebu, zastupnik je zajedno s Violetom Simeonovom Staničić, voditeljicom Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, govorio na panelu o oporavku Europske unije nakon globalne pandemije te o kreativnoj Europi. Panel je moderirala voditeljica Danijela Trbović

Kreativna Europa jedini je program EU-a kojim se isključivo podupiru kulturni i audiovizualni sektori. Nakon teškog razdoblja za umjetnike i medijski sektor zbog pandemije, Parlament i Vijeće u prosincu 2020. postigli su dogovor o proračunu od 2,5 milijardi eura za razdoblje 2021.-2027. Zastupnici su na plenarnoj sjednici u svibnju ove godine odobrili taj dogovor.

Zastupnik Ressler, kao izvjestitelj za proračun Europske unije za 2022. godine, posebno se osvrnuo na važnost dugogodišnjeg proračuna Europske unije, koji će uz ključne europske politike i programe, poseban fokus imati i na oporavku Unije od posljedica izazvanih globalnom pandemijom. 

“Sve generacije, gospodarske grane i krajevi Europe moraju biti obuhvaćeni snažnim oporavkom, uz poseban fokus na one najpogođenije – mlade, male i srednje poduzetnike te ruralne krajeve, uz digitalnu i zelenu tranziciju. Kako danas ulažemo svaki euro dugoročno će imati snažan i konkretan učinak na zdravstvene djelatnike, poduzetnike, kreativnu industriju, mlade i ostale građane diljem Europe”, istaknuo je Ressler.

Nakon održanog panela, u amfiteatru Tuškanac održana je dodjela statue dobitnicima Young Lions Hrvatska te proglašenje najkreativnijih domaćih projekata na nacionalnom natjecanju IdejaX.