fbpx
05. kolovoz 2022.
Lokalne aktivnosti

Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu. 

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na glavnom trgu Grada Knina, nakon čega je uslijedilo svečano podizanje zastave na kninskoj tvrđavi, što je prikazano na video zidu stadiona NK Dinara. Okupljenima su se obratili predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i umirovljeni general Mladen Markač

“Vojnički briljantna vojno-redarstvena operacija Oluja zaokružila je boj za hrvatsku slobodu, porazivši agresora te donijevši mir Hrvatskoj, a uskoro i Bosni i Hercegovini. Požrtvovnost hrvatskih branitelja, razboritost političkog vodstva te zajedništvo hrvatskog naroda ostvarili su ono o čemu su generacije sanjale. Zato i ove godine u hrvatskom Kninu uz duboku zahvalnost generaciji onih kojima dugujemo slobodu”, istaknuo je zastupnik Ressler.