fbpx
18. studeni 2023.
Lokalne aktivnosti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je u koloni sjećanja koja je prošla kroz ulice Vukovara, od Nacionalne memorijalne bolnice ‘dr. Juraj Njavro’ do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, u sjećanje na vukovarsku tragediju. Kolonu sjećanja predvodili su hrvatski branitelji Vukovara s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih braniteljima. 

U koloni sjećanja sudjelovali su predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, ministri i državni tajnici, župani, gradonačelnici i načelnici, diplomatski i konzularni zbor, ostali visoki uzvanici i dužnosnici, te više od sto tisuća hrvatskih građana. 

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast polaganjem vijenaca izaslanstava. Molitvu je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, dok je svetu misu predvodio apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler istaknuo je kako je važna poruka zajedništva i duboke zahvalnosti prema žrtvama Vukovara i njihovim obiteljima.